Criza medicală se accentuează în Marea Britanie. Sute de farmacii comunitare "ar putea fi închise din cauza creşterii costurilor”

  • Cel mai recent contract semnat cu NHS England şi cu guvernul pentru finanţarea farmaciilor comunitare nu ar mai fi adecvat scopului, având în vedere creşterea costurilor.
  • Când Amish Patel şi-a urmat tatăl în afacerea farmaciei, a sperat că va fi o slujbă pe viaţă.
  • Dar, având în vedere că toate costurile, de la medicamente la energie, au crescut, a devenit din ce în ce mai dificil să plătească facturile.
1599 afișări
Imaginea articolului Criza medicală se accentuează în Marea Britanie. Sute de farmacii comunitare "ar putea fi închise din cauza creşterii costurilor”

Criză medicală se accentuează în Marea Britanie. Sute de farmacii comunitare "ar putea fi închise din cauza creşterii costurilor”

„În 2020, farmacia mea a înregistrat prima pierdere din istoria sa în ceea ce priveşte profitul afacerii, ceea ce, pentru o farmacie înfiinţată în 1985, nu avem niciun împrumut în afacerea noastră, este cu adevărat îngrijorător", a spus el.
 
„În acel an, am luat decizia de a investi în servicii private, iar asta ne-a făcut să continuăm. Dar previziunile au arătat acum că în următorii doi, trei ani, voi avea pierderi continue, dacă guvernul nu face ceva drastic pentru a ne creşte finanţarea, vom ieşi din afaceri”.
 
Ca şi alte farmacii comunitare, farmacia Hodgson a domnului Patel din Longfield, Kent, este un contractor privat care primeşte marea majoritate a veniturilor sale de la NHS, potrivit SkyNews.
 
Un contract pe cinci ani a fost convenit cu NHS England şi cu guvernul în 2019, dar farmaciştii spun că acesta nu este pe măsura creşterii preţurilor.

Farmaciile "nu au fonduri pentru a rămâne pe linia de plutire”

Am fost lăsaţi cu un contract care nu ţine cont de nicio inflaţie sau de costul vieţii", a declarat Leyla Hannbeck, director executiv al Asociaţiei Farmaciilor Multiple Independente.
 
„Farmaciile se află sub o mare presiune în acest moment, toate farmaciile sunt sub presiune. Costul medicamentelor este în creştere, pur şi simplu nu au fondurile necesare pentru a se menţine pe linia de plutire”.
 
Organizaţia sa estimează că, din 2015, 800 de farmacii şi-au închis definitiv porţile şi doar 100 de farmacii noi au fost deschise şi că alte 600 s-ar putea închide doar în acest an.
 
Acest lucru, spune Hannbeck, va acumula mai multă presiune asupra serviciilor locale de medicină de familie şi A&E.
 
„După ce o farmacie locală se închide, nu veţi putea obţine servicii accesibile", a avertizat ea.
 
„Va trebui să călătoriţi mai departe, sau puteţi pune mai multă presiune pe NHS dacă nu se face nimic în această privinţă. Vor avea de suferit mai ales persoanele în vârstă şi cele vulnerabile şi cele din zonele defavorizate".
 
Hannbeck a adăugat că, cu finanţarea actuală, nu va fi posibil ca farmaciştii să preia mai multe sarcini pentru a uşura serviciile suprasolicitate ale NHS.
 
Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate şi Asistenţă Socială a declarat: „Farmaciile comunitare joacă un rol vital în sistemul nostru de sănătate, iar noi le susţinem cu 2,6 miliarde de lire sterline pe an. În plus, am anunţat o investiţie suplimentară de 100 de milioane de lire sterline în acest sector pentru a sprijini serviciile”.
 
„Aproximativ 80% din populaţie locuieşte la mai puţin de 20 de minute de mers pe jos de o farmacie, iar în zonele mai defavorizate există de două ori mai multe farmacii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici