"Criza planetară" | O balenă a murit în largul coastelor Thailandei, după ce a înghiţit 80 de pungi de plastic

Un pui de balenă-pilot a fost descoperit în urmă cu aproximativ o săptămână într-un canal din sudul Thailandei, dar în pofida eforturilor oficialilor de mediu animalul a decedat din cauza pungilor de plastic înghiţite care au făcut imposibilă hrănirea balenei, informează site-ul postului BBC News.

1607 afișări
Imaginea articolului  "Criza planetară" | O balenă a murit în largul coastelor Thailandei, după ce a înghiţit 80 de pungi de plastic

"Criza planetară" | O balenă a murit în largul coastelor Thailandei după ce a înghiţit 80 de pungi de plastic

Pungile de plastic, având o greutate de aproximativ 8 kilograme, au făcut imposibilă hrănirea mamiferului, potrivit biologilor marini.

"Dacă ai 80 de pungi de plastic în stomac, mori", a declarat Thon Thamrongnawasawat, un expert în viaţa marină.

Acest incident reprezintă un nou semnal de alarmă în legătură cu efectele rezidurilor din plastic asupra vieţii marine. Se crede că sute de animale marine mor în fiecare an din cauza ingurgitării de reziduri din plastic.

Totodată, ONU a declarat poluarea oceanelor cu materiale din plastic drept o "criză planetară".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici