Criza politică din Venezuela. Negocierile între opoziţie şi Administraţia Nicolas Maduro, mediate de Norvegia, continuă

Opoziţia din Venezuela a anunţat că se va întâlni cu reprezentanţii Administraţiei Maduro în Barbados pentru a continua negocierile mediate de Norvegia, într-o încercare de a pune capăt crizei politice din ţara sud-americană, au anunţat surse din cadrul opoziţiei, citate de Reuters.

227 afișări
Imaginea articolului Criza politică din Venezuela. Negocierile între opoziţie şi Administraţia Nicolas Maduro, mediate de Norvegia, continuă

Criza politică din Venezuela. Negocierile între opoziţia şi Administraţia Nicolas Maduro continuă în Norvegia

Liderul opoziţiei, Juan Guaido, care a fost recunoscut ca preşedinte interimar al ţării de peste 50 de state, a declarat că discuţiile trebuie să ducă la o soluţie sustenabilă pentru criza cu care se confruntă ţara şi nu ar trebui să fie folosite de către partidul aflat la putere pentru a obţine mai mult timp.

„Poporul venezuelean, aliaţii noştri şi democraţiile lumii înţeleg nevoia unui proces electoral cu adevărat liber şi transparent care ne va permite să depăşim criza şi să construim un viitor”, a anunţat biroul de presă al lui Guaido.

Guvernul de la Oslo a anunţat prin intermediul unui comunicat că discuţiile dintre cele două părţi vor avea loc săptămâna aceasta.

Reuters notează că mulţi dintre reprezentanţii opoziţiei din Venezuela sunt sceptici cu privire la negocierile mediate de Norvegia deoarece consideră că orice angajament pe care şi l-ar putea asuma regimul lui Nicolas Maduro ar reprezenta doar o modalitate de a câştiga timp.

Nicolas Maduro a reiterat vineri nevoia de dialog cu opoziţia pentru rezolvarea conflictului naţional şi a făcut apel la pace şi unitate naţională în rândul cetăţenilor.

„Îmi reiterez apelul la dialog naţional pentru obţinerea păcii. Săptămâna care vine va aduce veşti bune despre rezultatele discuţiilor. Insist pentru stabilirea unui corp permanent destinat discuţiilor de pace”, a declarat Maduro.

„Fac apel la pace şi unitate. Fără conspiraţii, furie, fără apeluri pentru intervenţii militare, fără sancţiuni şi fără embargo!”, a adăugat preşedintele Venezuelei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici