Criză politică la sudul Dunării. Bulgaria ar putea organiza noi alegeri parlamentare, după eşecul de a forma un guvern

Noul partid anti-sistem al Bulgariei, ”Există un Astfel de Popor”, spune că nu va încerca să formeze un guvern, crescând şansele ca ţara de la sudul Dunării să organizeze noi alegeri, relatează Reuters.

306 afișări
Imaginea articolului Criză politică la sudul Dunării. Bulgaria ar putea organiza noi alegeri parlamentare, după eşecul de a forma un guvern

Criză politică la sudul Dunării. Bulgaria ar putea organiza noi alegeri parlamentare, după eşecul de a forma un guvern

Anunţul a venit după ce partidul de centru-dreapta GERB al vechiului prim-ministru Boyko Borisov a recunoscut pe 23 aprilie că nu a reuşit să formeze un guvern după ce s-a plasat pe primul la alegerile parlamentare însă cu doar 26% din voturi.

”Există un Astfel de Popor” condus de omul de televiziune Slavi Trifonov, a ocupat locul doi la alegeri cu 18% din voturi. Stanislav Trifonov, care este cunoscut de bulgari sub apelativul „Slavi” a speculat în alegeri nemulţumirile generale ale populaţiei faţă de sistem. Partidul a avut în mare un discurs populist ce şi-a concentrat resurse pe atacarea constantă a partidelor mari, relatează rferl. Stanislav Trifonov s-a ferit în campanie să îmbrăţişeze o ideologie politică preferând să atace atât dreapta cât şi stânga.

CITEŞTE AICI Cine este Stanislav Trifonov, excentricul cântăreţ şi om de televiziune care a produs mare surpriză a alegerilor din Bulgaria

Într-o postare pe Facebook, Trifonov a spus că partidul său nu are numărul necesar de parlamentari sau parteneri pentru a forma un guvern stabil şi că nu va accepta sprijinul partidelor tradiţionale pe care le blamează pentru problemele Bulgariei.

"Sprijinul oferit provine de la entităţi politice dăunătoare, lacome şi dovedite a fi compromise. Şi acesta nu este sprijin, ci dependenţa", a spus el.

Fosta campioană mondială la şah, Antoaneta Stefanova, care fusese numită de Trifonov pentru funcţia de prim-ministru, va returna preda mandatul de a forma un guvern preşedintelui Rumen Radev, a scris Trifonov.

Radev va cere conform constituţiei acum unui al treilea şi ultim partid să încerce să formeze un guvern, ceea ce analiştii spun că este puţin probabil.

În cazul probabil în care şi al treilea va eşua preşedinte va putea convoca alegeri anticipate în termen de două luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici