Criza refugiaţilor | Recep Tayyip Erdogan avertizează că până la 250.000 de persoane încearcă să fugă din regiunea siriană Idlib în Turcia

Preşedintele Tayyip Erdogan a declarat joi că până la 250.000 de refugiaţi din regiunea siriană Idlib încearcă să ajungă în Turcia, iar autorităţile de la Ankara încearcă să-i oprească să traverseze frontiera, relatează site-ul agenţiei Reuters.

765 afișări
Imaginea articolului Criza refugiaţilor | Recep Tayyip Erdogan avertizează că până la 250.000 de persoane încearcă să fugă din regiunea siriană Idlib în Turcia

Criza refugiaţilor | Recep Tayyip Erdogan avertizează că până la 250.000 de persoane încearcă să fugă din regiunea siriană Idlib în Turcia

"În acest moment, între 200.000 şi 250.000 de refugiaţi se îndreaptă spre frontierele noastre. Încercăm să-i oprim prin unele măsuri, dar nu este uşor. Este dificil, sunt şi ei oameni", a declarat Erdogan.

Turcia, care găzduieşte deja aproximativ 3,7 milioane de refugiaţi sirieni, se teme că intensificarea ofensivei forţelor Damascului, susţinute de Rusia, împotriva insurgenţilor din regiunea Idlib ar putea declanşa un nou val de migraţie.

Liderul de la Ankara a ameninţat anterior că "va deschide porţile" spre Europa pentru imigranţi în cazul în care Turcia nu va primi mai mult sprijin în ceea ce priveşte găzduirea refugiaţilor.

Turcia caută sprijin internaţional pentru planurile de stabilire a unui milion de sirieni într-o porţiune din nord-estul Siriei pe care forţele sale şi aliaţii săi din rândul insurgenţilor sirieni au cucerit-o de la miliţiile kurde, în urma unei ofensive declanşate în luna octombrie.

Ofensiva turcă însă a fost aspru criticată de majoritatea aliaţilor săi occidentali, inclusiv SUA, şi puţine ţări şi-au exprimat public sprijinul pentru planurile Ankarei de strămutare a refugiaţilor în nord-estul Siriei.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
siria,
imigranţi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici