Criza umanităţii. 126 de migranţi au fost închişi într-un camion şi abandonaţi în pustiu

  • Criza migranţilor arată şi o criză a umanităţii.
  • 126 de persoane au fost abandonate într-un container de transport, pe marginea unui drum, între două oraşe din Guatemala.
  • Acestea au fost găsite dimineaţa după ce oamenii din zonă au auzit ţipete care veneau dinspre camion.
  • Peste 100 dintre cei găsiţi sunt haitieni ce încercau să fugă dintr-o ţară lovită de foamete şi sărăcie.
2159 afișări
Imaginea articolului Criza umanităţii. 126 de migranţi au fost închişi într-un camion şi abandonaţi în pustiu

FOTO Hepta

Autorităţile locale cred că migranţii au fost închişi de către contrabandiştii ce primiseră bani pentru a-i duce în SUA, prin Mexic, conform BBC.
 
Haitieni, nepalezi şi ghanezi fac parte din „transportul” contrabandiştilor. 
 
„Am auzit ţipete, plânsete şi bătăi în uşile camionului. Le-am deschis şi am găsit înăuntru 126 de oameni fără acte”, spun reprezentanţii poliţiei columbiene. 
 
Poliţiştii le-au oferit primul ajutor migranţilor şi i-au dus apoi la un adăpost condus de Institutul de migraţie. Institutul spune că oamenii au ajuns în America Centrală prin Honduras şi de acolo trebuiau să ajungă în Statele Unite. 
Cei 126 de oameni vor fi transportaţi înapoi la graniţa cu Honduras şi predaţi autorităţilor. 
 
Cu o zi în urmă doar, autorităţile mexicane au reţinut, aproape de graniţa cu SUA, 652 de migranţi, inclusiv 350 de copii, ce călătoreau ascunşi în trei camioane de refrigerare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici