Croaţia are obiectivul aderării la Spaţiul Schengen în 2019

Croaţia are obiectivul de a îndeplini criteriile tehnice pentru a adera la Spaţiul Schengen în anul 2019, anunţă premierul Andrej Plenkovic, citat de postul austriac ORF.

358 afișări
Imaginea articolului Croaţia are obiectivul aderării la Spaţiul Schengen în 2019

Croaţia are obiectivul aderării la Spaţiul Schengen în 2019

"Suntem foarte interesaţi să îndeplinim toate criteriile tehnice pentru a putea fi admişi în Spaţiul Schengen în anul 2019", a declarat Andrej Plenkovic la reuniunea Consiliului European aflată în curs la Bruxelles.

Şeful Guvernului de la Zagreb a subliniat că aderarea la Schengen constituie una dintre principalele priorităţi ale Croaţiei, devenită membră a Uniunii Europene în anul 2013.

Gianni Pittella: România şi Bulgaria trebuie admise rapid în Schengen / UE să respecte promisiunile

România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru admiterea în Schengen şi trebuie admise rapid în spaţiul european de liberă circulaţie, a afirmat miercuri seară Gianni Pittella, liderului grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European, îndemnând Uniunea Europeană să respecte promisiunile.

România şi Bulgaria "sunt pregătite" să adere la Spaţiul Schengen şi trebuie admise cât mai curând posibil, dar Croaţia va putea adera "când va îndeplini criteriile tehnice", a declarat miercuri, în şedinţa plenară a Parlamentului European, Gianni Pittela, liderul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, informează agenţia de presă ANSA.

Aderarea acestor ţări la spaţiul de liberă circulaţie ar putea "stimula economia europeană, facilitând accesul la unele dintre cele mai mari porturi din sudul Europei", şi fiind o reacţie adecvată la "populismul naţional", a adăugat Gianni Pittella. "Vom continua să le cerem statelor membre să înceteze blocarea aderării" României şi Bulgariei la Schengen "şi i-am scris preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru a-i solicita să acţioneze în acest sens, dar până acum răspunsul lui a fost vag şi evaziv", a subliniat Gianni Pittella.

"Donald Tusk şi Consiliul trebuie să înceteze să tergiverseze lucrurile din cauza egoismelor naţionale şi trebuie să permită României şi Bulgariei să adere imediat; Europa trebuie să îşi respecte promisiunile", a insistat Gianni Pittella.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici