Crucea Roşie îşi va reduce "drastic" activitatea în Afganistan în urma mai multor atentate care au vizat organizaţia

Instituţia umanitară Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a anunţat că îşi va reduce "drastic" activitatea în Afganistan în urma mai multor atentate care au vizat organizaţia, soldate cu uciderea a şapte angajaţi în cursul acestui an, informează agenţia de ştiri Reuters.

368 afișări
Imaginea articolului Crucea Roşie îşi va reduce "drastic" activitatea în Afganistan în urma mai multor atentate care au vizat organizaţia

Crucea Roşie îşi va reduce "drastic" activitatea în Afganistan în urma mai multor atentate care au vizat organizaţia

Anunţul indică o deteriorare semnificativă a securităţii în Afganistan, unde Crucea Roşie operează de peste 30 de ani şi unde desfăşura unul dintre cele mai mari programe umanitare.

"Expunerea la risc a devenit cea mai mare provocare şi temere pentru noi", a declarat Monica Zanarelli, liderul operaţiunilor Crucii Roşii în Afganistan.

"Nu avem altă alegere decât să reducem în mod drastic prezenţa noastră în Afganistan", a adăugat Zanarelli, adăugând că această decizie va afecta în special operaţiunile din nordul ţării, unde centrele organizaţiei din provinciile Kunduz, Faryab şi Balkh urmează să fie parţial sau complet închise.

Crucea Roşie a avertizat de mai mult timp în legătură cu ameninţările care vizează operaţiunile umanitare din Afganistan în urma unei serii de atacuri.

Şase angajaţi ai organizaţiei au fost ucişi în februarie într-o ambuscadă împotriva convoiului lor în nordul ţării, iar luna trecută o angajată a fost împuşcată mortal de un pacient într-un centru al Crucii Roşii din oraşul Mazar-i-Sharif.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici