Cuba îşi exprimă susţinerea pentru Coreea de Nord şi critică atitudinea SUA faţă de regimul de la Phenian

Cuba a lansat un apel la "pace şi stabilitate" în Peninsula Coreea şi a subliniat necesitatea dialogului pentru a reduce tensiunile între Phenian şi Washington, informează site-ul postului France 24.

1326 afișări
Imaginea articolului Cuba îşi exprimă susţinerea pentru Coreea de Nord şi critică atitudinea SUA faţă de regimul de la Phenian

Cuba îşi exprimă susţinerea pentru Coreea de Nord şi critică abordarea SUA faţă de regimul de la Phenian

În cadrul întrevederii cu omologul său nord-coreean, ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez, a declarat că Havana este "în favoarea păcii şi stabilităţii", adăugând că "o soluţie politică de lungă durată poate fi obţinută doar în urma dialogului şi negocierilor".

Rodriguez a criticat ceea ce a catalogat drept "certificările unilaterale şi dictatele" Washingtonului în privinţa Coreei de Nord, completând că "aplicarea unor măsuri coercitive este contrară legislaţiei internaţionale".

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, a ajuns luni în Cuba cu obiectivul declarat de a dezvolta relaţiile bilaterale, pe fondul presiunilor din partea comunităţii internaţionale de a renunţa la programele nucleare şi cu rachete balistice.

La rândul său, Ri a pus deteriorarea situaţiei în Peninsula Coreea pe seama "intensificării utilizării forţei militare imperialiste".

Cele două state comuniste, Cuba şi Coreea de Nord, au menţinut relaţii politice apropiate încă din 1960, în pofida opoziţiei Havanei faţă de folosirea armelor nucleare.

În 2016, comerţul cu Coreea de Sud a avut o valoare de 67 de milioane de dolari, în timp ce schimburile cu nord-coreenii s-au ridicat la doar 9 milioane de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici