Cum a ajuns o ţară să fie ameninţată cu DISTRUGEREA de administraţia Trump din cauza alăptatului la sân

În această primăvară, delegaţi din sute de ţări s-au întâlnit la Geneva, pentru Adunarea generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Printre temele de pe agendă s-a numărat şi o rezoluţie privind alăptatul la sân, introdusă de Ecuador.

8271 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns o ţară să fie ameninţată cu DISTRUGEREA de administraţia Trump din cauza alăptatului la sân

Cum a ajuns o ţară să fie ameninţată cu DISTRUGEREA de administraţia Trump din cauza alăptatului la sân.

Nimeni nu se aştepta ca aceasta să nu fie aprobată fără probleme. Acesta lucru nu s-a întâmplat, totuşi, din cauza administraţiei Trump, potrivit Vanity Fair.

Rezoluţia spunea că „ţările trebuie să se străduiască să limiteze marketingul înşelător făcut la substituenţii de lapte matern”. Foarte multe state dezvoltate au fost de acord cu această iniţiativă. Nu şi SUA, care a ameninţat Ecuadorul cu sancţiunii economice din cauza acestei iniţiative.

Mai precis, administraţia Trump a cerut eliminarea din textul rezoluţiei a unor expresii, printre care „guvernele trebuie să protejeze, promoveze şi suporte alăptatul la sân” sau „factorii de decizie politică trebuie să restricţioneze promovarea de produse alimentare despre care experţii spun că pot avea efecte negative asupra sănătăţii copiilor”. Ecuadorul a refuzat să şteargă aceste pasaje din textul rezoluţiei, iar statul sud-american a fost ameninţat cu sancţiuni economice de către Statele Unite. Mai mult, administraţia Trump a spus că va retrage ajutorul militar pe care îl acordă ţării.

Statistici publicate în 2016 arătau că hrănirea la sân a bebeluşilor ar putea preveni moartea a 800.000 de copii anual, în întreaga lume. Totuşi, acest lucru nu este încurajat de companiile care oferă substituenţi pentru laptele mamar şi alte alimente pentru bebeluşi. Acestea activează pe o piaţă globală cu o valoare de 70 de miliarde de dolari. În ţările dezvoltate vânzările de astfel de produse au stagnat, deoarece tot mai multe mame îşi alăptează la sân copiii. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici