Cum deblochezi telefonul cu masca pe faţă. Apple a lansat noi funcţii, prin iOS 13.5

  • Apple a lansat iOS 13.5 cu două noi funcţii care sunt rezultatul direct al pandemiei de coronavirus.
  • Una dintre ele oferă posibilitatea de a debloca telefonul, prin Face ID, şi cu masca de protecţie pe faţă.
696 afișări
Imaginea articolului Cum deblochezi telefonul cu masca pe faţă. Apple a lansat noi funcţii, prin iOS 13.5

Apple a lansat iOS 13.5, cu funcţii anti-coronavirus. Care sunt noutăţile

În versiunile mai vechi de iOS, cine purta mască de protecţie şi încerca să acceseze telefonul prin recunoaştere facială trebuia să aştepte câteva secunde până când telefonul iPhone încerca să identifice trăsăturile faciale pentru ca abia apoi utilizatorul să introducă parola, potrivit The Verge.

În iOS 13.5, accesul la parolă este imediat, chiar dacă posesorul telefonului poartă masca. Camera frontală identifică astfel imediat faţa utilizatorului.

Aceasta nu este singura funcţie nouă din noul update. Apple şi Google introduc o opţiune ce va notifica utilizatorii despre proximitatea de cei care ar putea fi infectaţi cu coronavirus, printr-un sistem de tracking. Sistemul este compatibil cu aplicaţiile de la autorităţile din sănătate publică, însă momentan este inactiv.

Actualizarea software va permite, de asemenea, dezactivarea funcţiei în apelurile Group FaceTime care modifică automat dimensiunea ferestrei participante atunci când oamenii vorbesc.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici