Cum se va circula cu metroul în Milano. Oamenii vor putea sta doar în anumite locuri marcate

  • Odată cu relaxarea măsurilor restrictive, cetăţenii din Milano vor putea circula din nou cu metroul.
  • Viaţa nu va mai fi însă la fel, iar oamenii vor fi nevoiţi să păstreze distanţa socială în mijloacele de transport în comun.
  • Abţibilduri mari roşii sunt lipite pe podeaua metroului, pentru a indica unde pot sta pasagerii.
611 afișări
Imaginea articolului Cum se va circula cu metroul în Milano. Oamenii vor putea sta doar în anumite locuri marcate

Cum se va circula cu metroul în Milano. Oamenii vor putea sta doar în anumite locuri marcate

Pe abţibilduri, oamenilor le este transmis mesajul: „Staţi aici”. Astfel pasagerii vor şti ce distanţă să ia faţă de ceilalţi, atunci când circulă cu metroul, pentru a reduce riscul infectării cu noul coronavirus, potrivit Corriere della Sera.

Aceasta este o măsură menită să prevină ca numărul cazurilor de infecţii să crească atunci când sute de mii de oameni vor reveni la muncă şi vor folosi transportul public.

Autorităţile se gândesc, de asemenea, dacă săptămâna de lucru de 5 zile să poată fi mărită pe 7 zile, pentru a evita aglomerarea la aceleaşi ore, în fiecare zi. Se doreşte astfel o desincronizare a programelor de lucru.

Restricţiile privind deplasările ar urma să fie relaxate în Italia, pe 4 mai. Au fost deschise deja librăriile, spălătoriile, unele benzinării. Angajaţii din domeniul forestier şi IT şi-au reluat activităţile.

Italia a fost prima ţară lovită puternic de epidemia de coronavirus din Europa şi prima care a impus măsuri restrictive de deplasare.

S-au înregistrat mai mult de 195.000 de cazuri de infectări şi peste 26.300 de oameni au murit din cauza Covid-19, în această ţară.

Foto: Corriere della Serra

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici