Cum titrează presa britanică respingerea celor opt alternative la Brexit: „Nu. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu.” | FOTO

Theresa May se află pe prima pagina a fiecărui ziar naţional, joi, după ce a promis că va sta în funcţia de prim-ministru pentru următoarea fază a negocierilor de Brexit, transmite ITV News.

3045 afișări
Imaginea articolului Cum titrează presa britanică respingerea celor opt alternative la Brexit: „Nu. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu.” | FOTO

Cotidianul The Daily Telegraph a ieşit cu titlul „May cade pe sabia sa" şi declară că mişcarea ei a fost o încercare de ultimă oră pentru a convinge deputaţii să-i sprijine acordul Brexit.

 

Într-un discurs foarte încărcat, premierul Theresa May le-a spus deputaţilor că acceptă dorinţa pentru a negocia relaţiile viitoare ale Marii Britanii cu Uniunea Europeană, scrie ITV News.

Daily Mail se întreabă dacă „sacrificiul" lui May va fi în zadar. 

Publicaţia The Sun a denumit toată situaţia „Therexit", în timp ce Daily Express declară că oferta ei a fost un „gest de altruism" şi o „încercare curajoasă de a trece peste blocajul Brexit".

 

Între timp, Daily Mirror descrie haosul din Camera Comunelor, după ce deputaţii au respins toate cele opt opţiuni alternative pentru Brexit.

 

The Guardian rulează cu titlul „Parlamentul spune : Nu. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu. Nu."

 

De asemenea, ziarul Metro spune că Boris Johnson a răspuns la anunţul premierului şi a declarat că va susţine acordul.

Parlamentul britanic RESPINGE toate alternativele la Brexit/ Theresa May anunţă că demisionează doar dacă vor fi înregistrate progrese

Membrii Parlamentului britanic au respins miercuri seară toate cele opt alternative propuse pentru gestionarea procesului de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează BBC.

După preluarea controlului asupra procesului Brexit de la Guvern, parlamentarii au avut miercuri seară o serie de voturi „indicative”, în cadrul cărora nicio alternativă nu a obţinut o majoritate.
Printre cele opt variante votate de parlamentari s-a numărat menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, propunere respinsă cu un raport de voturi de 272/264 şi organizarea unui nou referendum, propunere respinsă cu un raport de voturi de 295/268.

Ministrul britanic pentru Brexit, Steven Barclay, a declarat că rezultatele votului indicativ de miercuri a întărit poziţia Guvernului, conform căreia acordul negociat de prim-ministrul britanic Theresa May este cea mai bună variantă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici