Cunoscut actor din Rusia, condamnat la închisoare în urma protestelor de la Moscova

Un tribunal din Moscova l-a condamnat pe actorul Pavel Ustinov la trei ani şi jumătate de închisoare, fiind acuzat de agresiune asupra unui poliţist în timpul unuia dintre recentele proteste neautorizate care au avut loc în ultimele luni în Rusia, potrivit Reuters.

298 afișări
Imaginea articolului Cunoscut actor din Rusia, condamnat la închisoare în urma protestelor de la Moscova

Un cunoscut actor din Rusia, condamnat la închisoare în urma protestelor de la Moscova

Ustinov este cea de-a şaptea persoană condamnată în urma protestelor de la Moscova prin care se cerea ca mai mulţi membri ai opoziţiei să poată candida la alegerile locale din Rusia, însă aurtorităţile au refuzat acest lucru.

Instanţa a hotărât că Ustinov s-a aflat printre activiştii care au opus rezistenţă când a fost arestat de poliţişti în timpul protestului din 3 august, în centrul Moscovei. Verdictul a fost acela că actorul ar fi rănit un poliţist, dislocându-i umărul.

Ustinov a negat că ar fi participat la protest. El a declarat că a ajuns din întâmplare la manifestaţie, aşteptând un prieten în apropiere de o staţie de metrou în momentul în care a fost abordat de poliţie. De asemenea, acesta a negat că ar fi rănit pe cineva.

Ustinov a studiat actorie şi a participat în mai multe filme, în Rusia.

Refuzul autorităţilor de a înregistra candidaţii opoziţiei pe listele electorale din motive tehnice a condus la cea mai mare mişcare susţinută de protest din Rusai, începând cu anii 2011-2013, la care au participat aproximativ 60.000 de oameni, la un moment dat.

Taguri:
rusia,
actor,
condamnare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici