Curajul nebunesc al unui opozant rus în instanţă, la un termen al procesului său

Arestat pentru că a criticat invadarea Ucrainei, opozantul rus Alexei Gorinov a arătat mesajul „Sunt împotriva războiului”, în timpul unei şedinţe din procesul său.

12289 afișări
Imaginea articolului Curajul nebunesc al unui opozant rus în instanţă, la un termen al procesului său

Un opozant rus a arătat în instanţă un banner împotriva războiului

Ales consilier al opoziţiei în districtul Krasnoselsky din Moscova, Gorinov a fost arestat în aprilie pentru că s-a opus organizării unui concurs de desen pentru copii şi a unui festival de dans, a informat astăzi Moscow Times.

„Cred că toate eforturile societăţii civile ar trebui îndreptate doar spre încheierea războiului şi retragerea trupelor ruse din Ucraina. Dacă aceste propuneri ar fi fost dedicate acestui scop, le-aş fi aprobat cu plăcere”, a spus el, la o şedinţă a consiliului raional.

Acuzat de discreditarea armatei ruse şi motivat de „ura politică”, Gorinov în vârstă de 61 de ani, riscă până la 10 ani de închisoare.

„Dacă ei cred că ceva este rău sau ilegal, o spun. Poate de aceea sunt reales mereu”, a spus el în instanţă, adăugând că ura este în contradicţie cu valorile sale creştine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici