Curge din nou gaz prin gazoductul Nord Stream. După zile de pauză, Rusia a reluat livrările

Gazoductul Nord Stream, care leagă Rusia de Germania, a fost repornit după 10 zile de lucrări de întreţinere, potrivit operatorului.

3302 afișări
Imaginea articolului Curge din nou gaz prin gazoductul Nord Stream. După zile de pauză, Rusia a reluat livrările

Curge din nou gaz prin gazoductul Nord Stream. După zile de pauză, Rusia a reluat livrările

"Funcţionează", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Nord Stream AG, fără a preciza cantitatea de gaz livrată. Guvernul german se temea că gazoductul nu va fi redeschis de Moscova după lucrările programate.

Gazoductul Nord Stream 1 reprezintă aproximativ o treime din aprovizionarea cu gaze a Germaniei.

Agenţia germană de presă dpa a anunţat că livrările au fost reluate. Cu toate acestea, compania rusă Gazprom a raportat joi livrări la doar 30% din capacitatea gazoductului, potrivit şefului autorităţii de reglementare a reţelelor din Germania, Klaus Mueller.

La jumătatea lunii iunie, compania rusă de stat Gazprom a redus deja fluxul la 40% din capacitate. Aceasta a invocat presupuse probleme tehnice legate de echipamente pe care partenerul Siemens Energy le-a trimis în Canada pentru revizie şi care nu au putut fi returnate din cauza sancţiunilor impuse. Oficialii germani au respins această explicaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici