Cursa cu tauri de la Festivalul San Fermin: Cinci persoane au fost rănite, după ce au fost împunse cu coarnele | VIDEO

Cinci persoane au fost rănite în cea de-a doua zi a curselor cu tauri din cadrul Festivalului San Fermin care se desfăşoară anual în oraşul spaniol Pamplona, au anunţat luni autorităţile locale din domeniul sănătăţii, potrivit Associated Press.

510 afișări
Imaginea articolului Cursa cu tauri de la Festivalul San Fermin: Cinci persoane au fost rănite, după ce au fost împunse cu coarnele | VIDEO

Cinci răniţi în cea de-a doua cursă cu tauri a Festivalului San Fermin de la Pamplona

Doi bărbaţi şi o femeie au fost internaţi în spital cu răni la nivelul capului sau contuzii puternice, a declarat Tomás Belzunegui, purtătorul de cuvânt al spitalului regional din Pamplona.

Un alt alergător a primit îngrijiri medicale pentru zgârieturi, iar un al cincilea a fost împuns în spate de un corn al unui animal dar nu a avut nevoie de internare în spital.

Cursa durează 2 minute şi 23 de secunde şi participă opt tauri.

În prima zi a festivalului, trei persoane au fost rănite, fiind împunse cu coarnele, iar doi au fost transportaţi la spital în urma rănilor suferite, unul dintre ei în stare de inconştienţă, într-o cursă care s-a complicat pe ultima porţiune, informează site-ul publicaţiei El Mundo.

Ediţia de anul acesta a Festivalului San Fermin de la Pamplona, Spania, a debutat sâmbătă, la prânz, cu tradiţionalele curse de tauri şi proteste faţă de cruzimea cu care sunt tratate animalele.

Festivalul care atrage anual aproximativ 1 milion de persoane în oraşul din nordul Spaniei, a fost imortalizat în anii 1920 de romancierul american şi câştigătorul Premiul Nobel pentru Literatură, Ernest Hemingway.

Taguri:
spania,
pamplona,
tauri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici