Curtea Penală Internaţională emite un mandat de arestare pe numele lui Putin pentru crime de război în Ucraina

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, acuzându-l că este responsabil de crime de război comise în Ucraina.

2906 afișări

Curtea Penală Internaţională a emis mandatul de arestare pe numele lui Vladimir Putin sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor şi de transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federaţia Rusă, informează agenţia Reuters.

Moscova a negat în repetate rânduri acuzaţiile potrivit cărora forţele sale ar fi comis atrocităţi în timpul invaziei sale în ţara vecină.

Separat, instanţa a emis mandate de arestare pentru Maria Alekseyevna Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului, pentru aceleaşi acuzaţii.

Conform site-ului instanţei:

„Domnul Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, preşedinte al Federaţiei Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populaţiei (copiilor) şi transferul ilegal al populaţiei (copiilor) din teritoriile ocupate din Ucraina către teritoriul Federaţiei Ruse. Infracţiunile ar fi fost comise pe teritoriul ocupat al Ucrainei începând cu cel puţin 24 februarie 2022. Există motive întemeiate să credem că domnul Putin poartă răspundere penală individuală pentru crimele de mai sus. ”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici