Curtea Supremă a Statelor Unite susţine interdicţiile de călătorie stabilite de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite a votat în favoarea interdicţiei de călătorie pentru persoanele din ţările musulmane, propusă de administraţia Donald Trump, relatează BBC.

351 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă a Statelor Unite susţine interdicţiile de călătorie stabilite de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite susţine interdicţiile de călătorie stabilite de Donald Trump

Curţile inferioare au considerat interdicţia ca fiind neconstituţională, dar Curtea Supremă a luat marţi decizia finală. Această decizie este văzută ca o victorie pentru administaţia lui Donald Trump.

Decizia vizează majoritatea persoanelor din Iran, Libia, Somalia, Siria şi Yemen şi le interzice să intre pe teritoriul Statelor Unite.

Această interdicţie a fost criticată foarte mult de către refugiaţi şi organizaţiile pentru drepturile omului.

Şeful Curţii Supreme de Justiţie, John Roberts, a declarat că interdicţia de călătorie este „direct în sfera autorităţii prezidenţiale”.

„Guvernul a oferit suficiente motive de securitate pentru a explica raţiunea de bază a interdicţiei. Nu avem nicio părere în ceea ce priveşte calitatea politicii”.

La scurt timp după ce Curtea Supremă a anunţat decizia, preşedintele Donald Trump a reacţionat printr-o postare pe Twitter: „Curtea Supremă susţine interdicţia de călătorie Trump! Wow!”

Omar Jadwat, directorul Uniunii Libertăţilor Civile Americane pe probleme de imigrare a declarat că decizia de azi este unul dintre marile eşecuri ale Curţii Supreme.

„Curtea Supremă a eşuat azi, aşa că intervenţia cetăţenilor este mai importantă ca niciodată. Trebuie să le explicăm foarte clar reprezentanţilor noştri aleşi: Dacă nu luaţi măsuri pentru anularea interdicţiei lui Trump asupra musulmanilor, înseamnă că nu susţineţi principiile de bază ale ţării, libertatea şi egalitatea”, a adăugat Omar Jadwat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici