Curtea Supremă din Brazilia a obligat Guvernul lui Bolsonaro să republice datele despre pandemia de COVID-19

  • Brazilia a reintrodus pe site-ul oficial datele totale cu privire la pandemia de coronavirus la doar câteva ore după decizia Curţii Supreme, relatează BBC.
  • Brazilia are al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume şi are acum mai multe decese zilnice decât orice altă naţiune.
639 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă din Brazilia a obligat Guvernul lui Bolsonaro să republice datele despre pandemia de COVID-19

Sursă foto: Profimedia

Ministerul Sănătăţii a oprit publicarea datelor cumulative privind decesele şi infectările săptămâna trecută. Preşedintele Jair Bolsonaro a spus că schimbarea politicii este rezultatul acţiunilor întreprinse pentru îmbunătăţirea raportării Covid-19. Însă criticii au acuzat guvernul preşedintelui de manipularea datelor, consiliul naţional al secretarilor de stat din domeniul sănătăţii din Brazilia descriind mişcarea drept „autoritară, insensibilă, inumană şi lipsită de etică”.

Curtea Supremă a spus Ministerului Sănătăţii că publicarea datelor este în interesul sănătăţii publice.

Ţara latino-americană a înregistrat peste 700.000 de infecţii, dar din cauza testării insuficiente, se crede că numărul este mult mai mare. Peste 37.000 de oameni au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici