Cutiile negre ale avionului Air Algerie prăbuşit în Mali au ajuns în Franţa

Cutiile negre ale avionului Air Algerie care s-a prăbuşit în Mali, provocând moartea a 118 persoane, între care 54 de francezi, au ajuns luni dimineaţă în Franţa, a anunţat Biroul de anchetă şi analiză (BEA), responsabil cu decriptarea acestora.

82 afișări
Imaginea articolului Cutiile negre ale avionului Air Algerie prăbuşit în Mali au ajuns în Franţa

Cutiile negre ale avionului Air Algerie prăbuşit în Mali au ajuns în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Confirm că cele două înregistratoare de zbor (ale avionului) MD-83 accidentat în Mali au sosit în această dimineaţă la sediul BEA", a declarat purtătoarea de cuvânt a biroului.

"Anchetatorii lucrează la exploatarea cutiilor negre", a adăugat ea, amintind că ancheta tehnică, ce trebuie să determine cauzele accidentului fără a stabili responsabilităţi penale, ţine de autorităţile din Mali.

Una dintre cele două cutii negre ar fi foarte avariată la exterior, potrivit unei surse apropiate anchetei. Purtătoarea de cuvânt a refuzat să confirme această informaţie.

Cutiile negre, care înregistrează toate datele unui zbor, inclusiv conversaţiile din cabină, dezvăluie informaţii cruciale pentru a determina cauzele unui accident aerian.

Directorul BEA, Remi Jouty, a explicat sâmbătă că prima fază de exploatare a cutiilor negre constă în extragerea datelor brute. "Dacă înregistratoarele sunt în stare bună, acest lucru se poate face rapid, de ordinul a câteva ore. Dacă sunt în stare proastă, ar putea fi mai complicat şi ar putea dura câteva zile, chiar săptămâni", a precizat acesta.

Avionul Air Algerie, un McDonnell Douglas (MD-83), care se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger, s-a prăbuşit joi în Mali, la 50 de minute după decolare, provocând moartea tuturor celor 118 persoane aflate la bord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici