Cutremur cu magnitudinea 6,2, în largul insulei japoneze Honshu

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs marţi în largul insulei japoneze Honshu, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), iar în urma seismului nu s-au înregistrat pagube materiale, potrivit presei nipone.

219 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 6,2, în largul insulei japoneze Honshu

Cutremur cu magnitudinea 6,2, în largul insulei japoneze Honshu (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Cutremurul a avut loc la ora locală 07.21 (1.21, ora României), la o adâncime de 9,7 kilometri, în oceanul Pacific. Epicentrul a fost localizat la circa o sută de kilometri de Miyako (nord-estul Japoniei).

O replică având magnitudinea 5,1 s-a produs o jumătate de oră mai târziu în aceeaşi zonă, a precizat USGS.

Cele două mişcări telurice s-au înregistrat în largul regiunii Tohoku, devastată la 11 martie 2011 de un seism cu magnitudinea 9, care a provocat un tsunami uriaş.

Potrivit unui ultim bilanţ al autorităţilor, 15.870 de persoane au murit în urma dublei catastrofe, iar 2.814 oameni sunt în continuare daţi dispăruţi la un an şi jumătate distanţă, ridicând totalul victimelor la 18.684 de persoane.

De atunci, mii de replici de diverse intensităţi ale acestui cutremur ieşit din comun s-au produs în regiunea Tohoku sau în larg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici