Cutremur cu magnitudinea 6,8 în largul regiunii Fukushima. Avertizarea de tsunami a fost ridicată

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8, s-a produs vineri în largul prefecturii Fukushima din nord-estul Japoniei, a anunţat agenţia de meteorologie niponă, care a avertizat asupra riscului de producere a unui tsunami de 50 de centimetri.

1473 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 6,8 în largul regiunii Fukushima. Avertizarea de tsunami a fost ridicată

Cutremur puternic în largul regiunii Fukushima. A fost emisă avertizare de tsunami (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

► Agenţia de meteorologie japoneză a ridicat vineri avertizarea de tsunami emisă după producerea cutremurului.

Nefiind constatată nicio modificare a nivelului mării la ţărm, avertizarea - nivelul de alertă cel mai mic, ce semnalează posibilitatea producerii unor valuri de maxim 50 de centrimetri - a fost anulată la 40 de minute după producerea seismului.

► Cutremurul s-a produs la ora 14.36 (08.36 ora României), nu departe de cel care a provocat accidentul de la centrala nucleară Fukushima la 11 martie. Epicentrul acestuia a fost localizat în Oceanul Pacific, la aproximativ 80 de kilometri de coastă, iar hipocentrul la 20 de kilometri adâncime.

Centrul american de alertă în caz de tsunami a exclus vineri posibilitatea producerii unui val seismic de amploare în Oceanul Pacific după cutremurul din Japonia.

Compania TEPCO a anunţat că nu s-a înregistrat nimic anormal la centrala nucleară Fukushima în urma cutremurului.

Un cutremur şi valuri seismice gigantice au afectat coastele de nord-est ale Japoniei în martie, provocând cel mai important dezastru nuclear după cel de la Cernobîl.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici