Cutremur cu magnitudinea 6,8 în Papua Noua Guinee

Un cutremur de magnitudinea 6,8 grade s-a produs miercuri în Papua Noua Guinee, a anunţat centrul american de geofizică USGS, fără a declanşa alertă de tsunami. Cutremurul a avut loc la o adâncime de şapte kilometri şi la 19 kilometri est de oraşul Aitape, de pe coasta nordică a ţării, în jurul orei locale 8.55 (01.55 ora României), potrivit USGS.

714 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 6,8 în Papua Noua Guinee

Cutremur de magnitudinea 6,8 în Papua Noua Guinee (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific nu a lansat niciun avertisment de tsunami, însă a avertizat asupra faptului că acest tip de cutremur poate provoca uneori valuri seismice locale, pe o rază de 100 de kilometri în jurul epicentrului.

"Autorităţile din regiune ar trebui să fie conştiente de această posibilitate şi să ia măsurile necesare", a declarat centrul.

Institutul de Geoştiinţă din Australia a măsurat cutremurul la o adâncime de 20 de kilometri şi la 30 de kilometri de oraşul Aitape, declarând că aproximativ 60.000 de persoane s-ar afla în zonele expuse.

"Aceasta ar include şi satele învecinate", a declarat pentru AFP seismologul Steve Tatham.

"În acest stadiu nu am aflat nimic despre efecte (...) Sunt posibile pagube considerabile. Ar putea cu siguranţă distruge clădiri."

Cutremurele de asemenea magnitudine sunt obişnuite în Papua Noua Guinee, ţară situată pe Cercul de Foc al Pacificului punct fierbinte al activităţii seismice determinate de ciocnirea plăcilor tectonice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici