Cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade în Noua Zeelandă

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade s-a produs, duminică, în estul Noii Zeelande, fără a se înregistra victime, după ce în urmă cu cinci ani circa 200 de persoane au murit într-un alt seism produs în zonă, informează agenţia de presă Reuters.

566 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade în Noua Zeelandă

Cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade în Noua Zeelandă

Epicentru cutremurului a fost localizat la 15 kilometri est de oraşul Christchurch, având o adâncime de 15 kilometri, potrivit Institutului Seismologic Geonet din Noua Zeelandă.

Au existat 40 de replici ale cutremurului, conform Geonet. Poliţia a anunţat că nu au fost înregistrate pagube majore şi victime, dar locuitorii au fost evacuaţi din câteva clădiri.

Potrivit Consiliului local din Christchurch, fragmente de stânci s-au desprins şi au căzut în mare în zona estică de coastă.

Pe 22 februarie 2011, un alt cutremur s-a produs în apropiere de Christchurch, soldat cu aproape 200 de morţi şi producând pagube de peste 20 miliarde de euro, astfel că oraşul a necesitat ample lucrări de reconstruire.

"Este evident că un cutrem cu magnitudinea de 5,7 grade care s-a produs atât de aproape de coasta estică a oraşului Christchurch a cauzat un mare şoc pentru locuitorii oraşului, în termeni de încredere şi siguranţă a locuitorilor", a declarat primarul Christchurch, Lianne Dalziel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici