Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în largul arhipelagului Tonga

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs sâmbătă în largul arhipelagului Tonga, în Pacific, dar nu există nicio informaţie cu privire la producerea unor victime sau pagube materiale şi nici nu a fost emisă o alertă de tsunami.

146 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în largul arhipelagului Tonga

Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în largul arhipelagului Tonga (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cutremurul s-a produs la ora locală 23.08 (13.08 ora României), la circa 130 de kilometri adâncime şi la 280 de kilometri nord de capitala arhipelagului Nuku'alofa, potrivit institutului american de geofizică USGS.

Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific nu a declanşat nicio alertă.

Tonga este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice şi unde seismele şi erupţiile vulcanice sunt cele mai frecvente din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici