Cutremur cu magnitudinea de 7 în apropiere de Noua Zeelandă

Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs vineri în apropiere de Noua Zeelandă, a anunţat institutul american de geofizică, USGS, citat de CNN. Cutremurul s-a produs la 56 de kilometri sud-est de oraşul Christchurch, în Noua Zeelandă, potrivit USGS, care anunţase o magnitudine preliminară de 7,4 apoi de 7,2.

95 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 7 în apropiere de Noua Zeelandă

Cutremur cu magnitudinea de 7 în apropiere de Noua Zeelandă (Imagine: Mediafax Foto)

O replică având magnitudinea de 5,7 s-a produs în apropierea epicentrului, 20 de minute mai târziu, a anunţat USGS.

Cutremurul s-a produs sâmbătă, ora 04.35 (vineri, 19.35 ora României), la o adâncime de aproximativ opt kilometri.

Pentru moment nu au fost anunţate victime sau pagube materiale majore şi nici nu a fost emisă alertă de tsunami, potrivit Centrului de avertizare în caz de tsunami în Pacific.

Totuşi, Radio New Zealand a anunţat întreruperi de electricitate în Christchurch "din cauza pagubelor extinse de aici". Totodată, conductele de apă şi sistemul de canalizare s-au fisurat, a declarat un purtător de cuvânt al companiei de electricitate Orion.

"Au fost anunţate avarieri ale structurii caselor şi geamuri sparte în Christchurch", anunţă postul de radio.

Un bărbat care se afla pe aeroportul internaţional din Christchurch a declarat că autorităţile au evacuat aerogara, adăugând că a văzut pagube minore.

Un manager al spitalului din Christchurch a afirmat că sunt răniţi şi pagube după cutremur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici