Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter produs în centrul Italiei

Mai multe persoane au fost evacuate din propriile case, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter produs joi în centrul Italiei, relatează site-ul publicaţiei The Independent.

2052 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter produs în centrul Italiei

Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter produs în centrul Italiei

Potrivit agenţiei Ansa, seismul s-a produs în jurul orei locale 20.19 (ora României, 21.19), având epicentrul în apropierea localităţii Montecilfone, aflată în provincia Campobasso.

Primarul localităţii Montecilfone a anunţat că oamenii au fost evacuaţi şi că nu există pagube majore.

"Câţiva pereţi vechi care se aflau deja într-o formă rea s-au prăbuşit, dar nu există pagube majore", a declarat Franco Pallota pentru SkyTG24, adăugând că oamenii sunt alarmaţi însă nu are nicio informaţie privind persoanele rănite.

Seismul a fost resimţit de asemenea şi în Abruzzo, Molise, Puglia şi chiar Roma, Napoli şi în Salerno.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri un alt cutremur a avut loc în centrul Italiei cu intensitatea de 4,7 grade. Mii de persoane au ieşit pe străzi în localităţile situate în zona epicentrului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici