Cutremur de 6,1 în estul Tadjikistanului

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,1 s-a înregistrat luni în regiunile muntoase din estul Tadjikistanului, potrivit institutului american de geofizică, USGS, şi autorităţilor tadjice, care nu semnalează victime.

12 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 6,1 în estul Tadjikistanului

Cutremur de 6,1 în estul Tadjikistanului (Imagine: Mediafax Foto)

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora locală 7.45 (4.45, ora României), era situat la la 106 kilometri sud-vest de oraşul Karakul, nu departe de frontiera cu China, potrivit institului oficial american.

"Pentru moment, nu avem informaţii despre victime", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului tadjic pentru Situaţii de Urgenţă.

"Epicentul se găseşte la 362 de kilometri sud-est de capitală, Duşanbe. Cutremurul a avut (magnitudinea) 6 la epicentru, 3 la Duşanbe", a anunţat un oficial din cadrul staţiei seismice tadjice.

La Duşanbe, locuitorii imobilelor cu mai multe etaje au putut observa o uşoară balansare a lustrelor, potrivit unui jurnalist AFP.

Cutremurele sunt destul de frecvente în Tadjikistan, o ţară săracă, fostă republică sovietică din Asia Centrală, care are o frontieră comună cu Afganistanul. Aproximativ 93 la sută din teritoriul acesteia este muntos.

Un cutremur puternic s-a înregistrat, în ianuarie, în Masivul Pamir, pe teritoriul Tadjikistanului, în urma căruia 600 de persoane au rămas fără locuinţe, în mijlocul iernii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici