Cutremur de 6,4 grade în largul arhipelagului Tonga din Pacificul de Sud

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs vineri dimineaţă în largul arhipelagului Tonga din Pacificul de Sud, informează Institutul american de Geofizică (USGS), citat de Reuters.

471 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 6,4 grade în largul arhipelagului Tonga din Pacificul de Sud

Cutremur de 6,4 grade în largul arhipelagului Tonga din Pacificul de Sud (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cutremurul a avut loc sub suprafaţa exterioară a pământului, hipocentrul său situându-se la 340 de kilometri vest de statul insular Tonga.

Adâncimea la care s-a produs cutremurul a fost măsurată la 572 de kilometri.

Nu a fost emisă alertă de tsunami, potrivit Centrului pentru avertizare de Tsunami din Pacific.

Magnitudinea iniţială a cutremurului a fost evaluată de USGS la 6,5 grade.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici