Cutremur de 6,5 grade în Indonezia, în apropiere de insula Sumatra

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade s-a produs joi dimineaţa în Indonezia, în apropierea insulei Sumatra, informează Institutul american de Geofizică (USGS), citat de Reuters online.

421 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 6,5 grade în Indonezia, în apropiere de insula Sumatra

Cutremur de 6,5 grade în Indonezia, în apropiere de insula Sumatra

Potrivit martorilor şi autorităţilor locale, cutremurul s-a resimţit puternic în portul Padang, unde, pentru scurt timp, a provocat panică în rândul populaţiei, însă nu s-au semnalat pagube semnificative sau persoane rănite.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri, având epicentrul la 150 de kilometri sud de Padang, oraş aflat pe coasta de vest a insulei Sumatra, iar magnitudinea iniţială a cutremurului a fost evaluată de USGS la 6,2 grade.

Centrul de Avertizare pentru tsunami din Pacific nu a emis nici o avertizare după cutremur, iar agenţia meteorologică indoneziană BMK a anunţat că nu a existat o ameninţare cu privire la declanşarea unui tsunami.

Locuitorii din Indonezia încă îşi mai amintesc de puternicul cutremur submarin din decembrie 2014, care a declanşat un tsunami în Oceanul Indian, în urma căruia au murit peste 200.000 de oameni în mai multe state. Provincia Aceh din zona de nord-vest a insulei Sumatra a fost în mod special grav afectată de tsunami.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici