CUTREMUR de 8,2 în Marea Ohoţk, resimţit până la Moscova. Seismul a declanşat alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea 8,2 ce a avut loc vineri în Marea Ohoţk, în largul Extremului Orient rus, a declanşat o alertă de tsunami, anulată rapid, şi a fost resimţit până la Moscova, la o distanţă de aproximativ 7.000 de kilometri.

1529 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR de 8,2 în Marea Ohoţk, resimţit până la Moscova. Seismul a declanşat alertă de tsunami

Rusia a anulat alerta de tsunami (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Epicentrul cutremurului s-a situat la o adâncime de peste 600 de kilometri sub Marea Ohoţk, potrivit Institutului american USGS, care a revelat o magnitudine de 8,2.

Potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţe, cutremurul s-a produs la ora locală 16.47 (8.47, ora României). Ministerul a anunţat o magnitudine de 6,7.

Autorităţile ruse au lansat o alertă de tsunami, recomandând locuitorilor să părăsească zona de coastă şi să se refugieze în zone mai înalte, însă această alertă a fost anulată ulterior.

Ele au anunţat că valul nu ar urma să depăpească un metru înălţime.

Seismul nu a produs victime sau pagube în Extremul Orient, potrivit unor informaţii preliminare.

Însă, un fapt excepţional, acesta a fost resimţit până la Moscova, la o distanţă de aproximativ 7.000 de kilometri.

"Aproape tot continentul s-a cutremurat", a declarat Anatoli Ţîgankov, un oficial din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al serviciilor meteorologice ruse, anunţând că seismul a fost resimţit până în România.

Undele seismice la Moscova aveau magnitudinea 1 şi nu au provocat nicio pagubă, potrivit aceleiaşi ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici