Cutremur de suprafaţă de 4,3 grade în Grecia, resimţit şi la Atena

Un seism de suprafaţă cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter a avut loc luni seară în apropiere de Atena, fiind resimţit în capitala Greciei, însă deocamdată nu există informaţii despre eventuale victime ori daune materiale semnificative, informează site-ul cotidianului The Independent.

459 afișări
Imaginea articolului Cutremur de suprafaţă de 4,3 grade în Grecia, resimţit şi la Atena

Cutremur de suprafaţă de 4,3 grade în Grecia, resimţit şi la Atena

Cutremurul s-a produs la ora locală 22.24, la o adâncime de 10 kilometri, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Epicentrul a fost la patru kilometri vest-nord-vest de Marathónas, la 14 de kilometri nord-est de Kifisiá şi la aproximativ 30 de kilometri de Atena.

Oficiali din cadrul serviciilor de intervenţie au declarat că deocamdată nu există informaţii despre eventuale victime ori daune materiale semnificative. Martori oculari au transmis că seismul a declanşat alarmele unor vehicule în Atena şi localităţile din apropiere.

Gerassimos Papadopoulos, cercetător în cadrul Institutului de Geodinamică de la Atena, a explicat că în ultimele zile s-a înregistrat o intensificare a activităţii seismice în regiune, iar cutremurul recent pare să reprezinte punctul culminant al acestei evoluţii. Cercetătorul însă nu a exclus posibilitatea producerii de noi seisme în perioada următoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici