Cutremur de suprafaţă puternic produs în California. Seismul s-a resimţit şi în oraşul Los Angeles

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade s-a produs, joi, în statul american California, fiind simţit puternic în oraşul Los Angeles, anunţă Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

5855 afișări
Imaginea articolului Cutremur de suprafaţă puternic produs în California. Seismul s-a resimţit şi în oraşul Los Angeles

Cutremur de suprafaţă puternic produs în California. Seismul s-a resimţit şi în oraşul Los Angeles

Cutremurul a avut loc joi la ora locală 10.33 (20.33, ora României), în zona Văii Searles, în statul american California, la adâncimea de doar 8,7 kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 13 kilometri de localitatea Trona, la 18 kilometri de oraşul Ridgecrest, la 100 de kilometri de Barstow, la 176 de kilometri de San Bernardino şi la 195 de kilometri de Los Angeles.

Cutremurul a fost urmat de cel puţin patru replici puternice, de 4,7, 3,5, 3,8 şi 4,2 grade.

Seismul iniţial a fost simţit puternic în oraşul Los Angeles, informează CNN.

Aeroportul internaţional din Los Angeles a transmis că nu s-au înregistrat daune, astfel că "operaţiunile se derulează normal".

Seismul de 6,4 grade din California a provocat mai multe incendii în zona oraşului Ridgecrest

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade s-a produs, joi, în statul american California, fiind simţit puternic în oraşul Los Angeles şi provocând pagube materiale şi incendii în zona oraşului Ridgecrest, informează agenţia Reuters.

Cutremurul a fost urmat de zece de replici, inclusiv câteva replici puternice, de peste 4 grade.

Departamentul de Pompieri din comitatul Kern a transmis pe Twitter că a intervenit în cazul a "aproape două duzini de incidente, de la asistenţă medicală la incendii de clădiri în şi în jurul oraşului Ridgecrest, California".

 

 

Peggy Breedon, primarul oraşului Ridgecrest, a declarat pentru CNN că în urma seismului s-au înregistrat cazuri de căderi de obiecte din clădiri care au lovit persoane. Oficialul a adăugat că s-au declanşat mai multe incendii, iar unele linii de alimentare cu gaz natural au fost întrerupte.

Seismul a fost resimţit până la Las Vegas, cât şi în nordul Mexicului, unde au fost evacuate clădiri din oraşele Tijuana şi Mexicali.

Potrivit Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC), cutremurul a fost resimţit într-o zonă populată de aproximativ 20 de milioane de persoane.

Mai multe persoane au fost rănite uşor în urma cutremurului de 6,4 grade din California

Cutremurul de suprafaţă cu magnitudinea de 6,4 grade, ce a avut loc joi, în statul american California, a provocat incendii, unele clădiri din oraşul Ridgecrest au fost avariate, inclusiv un spital care a fost evacuat parţial, iar mai multe persoane au suferit răni uşoare,informează agenţia Reuters.

Echipele de urgenţă au intervenit pentru a stinge incendii în zona oraşului Ridgecrest, fiind afectate două imobile. Totodată s-au înregistrat mai multe cazuri de scurgeri de gaze şi drumuri crăpate sau surpate, a anunţat David  Witt, şeful departamentului de pompieri din comitatul Kern.

Oficialul a precizat că 15 pacienţi au fost evacuaţi din Spitalul Regional Ridgecrest, fiind vorba de o măsură de precauţie.

Mick Gleason, un oficial din cadrul administraţiei locale, a declarat pentru CNN că s-au constatat unele probleme structurale la clădirea care găzduieşte spitalul. Gleason nu a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

Departamentul de pompieri din comitatul Kern a anunţat că s-au înregistrat "multiple persoane rănite", precizând că rănile suferite sunt minore.

Preşedintele american Donald Trump a transmis pe Twitter că a fost informat de situaţie şi "totul pare să fie foarte mult sub control".

Taguri:
sua,
cutremur,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici