Cutremur devastator în Mexic | Bilanţul seismului a ajuns la 225 de morţi/ Donald Trump a exprimat solidaritate cu poporul mexican şi l-a sunat pe Enrique Peña Nieto

Cel puţin 225 de persoane au murit în urma cutremurului de 7,1 grade produs marţi în centrul Mexicului, potrivit celui mai recent bilanţ al victimelor anunţat de autorităţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1317 afișări
Imaginea articolului Cutremur devastator în Mexic | Bilanţul seismului a ajuns la 225 de morţi/ Donald Trump a exprimat solidaritate cu poporul mexican şi l-a sunat pe Enrique Peña Nieto

Cutremur devastator în Mexic | Bilanţul cutremurului a ajuns la 225 de morţi

Jumătate dintre victime sunt în capitală, Ciudad de Mexico, unde zeci de clădiri s-au prăbuşit.

Autorităţile au avertizat că bilanţul ar putea creşte, în contextul în care multe persoane sunt date dispărute.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marţi în centrul Mexicului.

Seismul s-a produs la doar două ore după ce autorităţile mexicane efectuaseră exerciţii de evacuare a populaţiei în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marca marţi 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Donald Trump, preşedintele SUA, a exprimat solidaritate cu poporul mexican după seismul de 7,1 grade soldat cu sute de morţi, iar miercuri seară a avut o discuţie prin telefon cu omologul său din Mexic, Enrique Peña Nieto.

"Dumnezeu să binecuvânteze locuitorii oraşului Mexico City. Suntem alături de voi şi vom fi alături de voi", a transmis Donald Trump prin Twitter marţi seară.

Miercuri după-amiază, preşedintele SUA l-a sunat pe omologul său mexican, Enrique Peña Nieto.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a confirmat că Donald Trump a discutat cu Enrique Peña Nieto, fără a oferi detalii despre conţinutul conversaţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici