Cutremur puternic cu magnitudinea 6,4 în largul Insulelor Moluce

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,4 s-a produs duminică în largul Insulelor Moluce, în Indonezia, a anunţat Institutul american de geofizică USGS.

593 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic cu magnitudinea 6,4 în largul Insulelor Moluce

Cutremur puternic cu magnitudinea 6,4 în largul Insulelor Moluce

Nicio alertă de tsunami nu a fost lansată după cutremur, care s-a produs în mare, la aproximativ 169 de kilometri nord-vest de oraşul Ternate, la ora locală 23.05 (18.05, ora României), la o adâncime de 69 de kilometri.

"Până acum nu am primit nicio informaţie despre ceea ce s-a întâmplat la faţa locului, dar nu există o alertă de tsunami", a declarat pentru AFP Suharjono, şeful tehnic al Agenţiei indoneziene de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică.

Contactat de către AFP, Sukarjan, şeful local al Agenţiei pentru catastrofe naturale la Ternate, una dintre insulele din Moluce, a declarat că nu i s-au semnalat, pentru moment, pagube sau victime.

La momentul producerii seismului, "oamenii dormeau", a explicat el. "S-au precipitat afară din locuinţe, atunci când au simţit cutremurul. Acesta a durat douăzeci de secunde, dar, până în prezent, nu avem informaţii despre victime sau pagube", a continuat oficialul citat.

Iniţial USGS a anunţat că seismul prezintă o magnitudine de 6,8.

Indonezia se află pe "Centura de Foc" a Oceanului Pacific, unde se întâlnesc două plăci continentale care provoacă seisme frecvente. Activitatea vulcanică este, de asemenea, foarte intensă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici