CUTREMUR puternic în Peru şi Ecuador - USGS

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 6,0 grade s-a produs marţi în nordul statului Peru, în apropierea frontierei cu Ecuadorul, fiind resimţit puternic în ambele ţări, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

3351 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR puternic în Peru şi Ecuador - USGS

CUTREMUR puternic în Peru şi Ecuador - USGS (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Seismul a avut loc la ora locală 12.49 (20.49, ora României) în zona Platanoyacu, în nordul statului Peru, la adâncimea de doar 10,7 kilometri.

Epicentrul a fost la 123 de kilometri nord-nord-vest de oraşul peruan Trompeteros, la 254 de kilometri vest-nord-vest de Iquitos (Peru) şi la circa 300 de kilometri sud-est de Boca Suno (Ecuador).

Cutremurul s-a simţit puternic atât în Peru, cât şi în Ecuador.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici