CUTREMUR puternic la Atena. Seismul de suprafaţă a provocat panică: Mii de oameni au ieşit pe străzi/ Cel puţin două persoane au fost rănite | VIDEO

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5,3 grade a avut loc vineri în zona oraşului grec Atena, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

9150 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR puternic la Atena. Seismul de suprafaţă a provocat panică: Mii de oameni au ieşit pe străzi/ Cel puţin două persoane au fost rănite  | VIDEO

CUTREMUR puternic la Atena. Seismul se suprafaţă a provocat panică | VIDEO

Seismul de 5,3 grade s-a produs la ora locală 14.13 (14.13, ora României), la adâncimea de doar zece kilometri.

Epicentrul a fost în zona Magoula (Attica), la câţiva kilometri de centrul oraşului Atena.

Potrivit Centrului Seismologic Euromediteranean, cutremurul s-a produs la adâncimea de 13 kilometri şi a avut intensitatea de 5,2 grade.

Mii de oameni au ieşit pe străzi în Atena, unde unele clădiri au fost afectate de seism.

În mai multe zone situate în apropierea capitalei Greciei s-au înregistrat întreruperi ale alimentării cu electricitate.

 

Cel puţin doi răniţi în urma cutremurului din Grecia

Două persoane au fost rănite uşor de căderea unor fragmente din clădiri, au declarat oficiali greci.

"Cutremurul s-a produs foarte aproape de suprafaţă, de aceea a fost simţit foarte puternic", a declarat seismologul Manolis Skordilis.

 

Taguri:
grecia,
cutremur,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici