Cutremurul din Albania. Nouă persoane au fost arestate pentru prăbuşirea mai multor clădiri

Nouă persoane, suspectate de omor şi abuz de putere, au fost arestate în Albania în legătură cu prăbuşirea mai multor clădiri în urma unui seism care s-a soldat cu decesul a 51 de oameni, informează BBC News.

2700 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Albania. Nouă persoane au fost arestate pentru prăbuşirea mai multor clădiri

Nouă persoane au fost arestate în legătură cu prăbuşirea mai multor clădiri în urma seismului de luna trecută din Albania

Două dintre persoanele arestate deţineau hoteluri care s-au prăbuşit în oraşul Durres, una din zonele cele mai grav afectate. Ambele hoteluri fuseseră construite în mod ilegal. După căderea comunismului, în anul 1990, în Albania au început să fie consturite tot mai multe clădiri ilegale.

Procurorii albanezi au emis mandate de arestare pentru 17 persoane, inclusiv constructori, ingineri şi oficiali suspectaţi de încălcarea normelor de siguranţă. Opt dintre suspecţi sunt în continuare căutaţi de autorităţi şi Poliţia a transmis că unii dintre aceştia au fugit din ţară după seism.

Cutremurul, produs în dimineaţa zilei de 26 noiembrie, care a avut o magnitudine de 6,4 grade, s-a soldat cu 51 de morţi, mii de persoane au rămas fără locuinţe, iar peste 14.000 de clădiri au fost avariate.

Epicentrul seismului a fost la 34 de kilometri nord-vest de capitala Albaniei, Tirana. Majoritatea deceselor s-au produs la Durres şi Thumane, aproape de epicentru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici