Cutremurul din Turcia: Bilanţul a ajuns la 601 morţi

Seismul cu magnitudinea 7,2 care a afectat la 23 octombrie provincia Van, din estul Turciei, a provocat moartea a 601 persoane, potrivit unui nou bilanţ, publicat duminică de celula de urgenţă a Guvernului turc pe site-ul său.

311 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Turcia: Bilanţul a ajuns la 601 morţi

Cutremurul din Turcia: Bilanţul la 601 morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul precedent, prezentat cu câteva ore mai devreme de celula de urgenţă, era de 596 de morţi şi cel puţin 4.150 de răniţi.

Seismul a distrus numeroase clădiri din oraşele şi satele din regiunea Van, aflată în estul Turciei, la graniţa cu Iranul.

Numai în oraşul Van, capitala regională, s-au prăbuşit peste 5.000 de imobile, relansând polemica privind nerespectarea normelor seismice şi corectitudinea constructorilor.

Vicepremierul Besir Atalay a anunţat, la rândul său, că echipele de intervenţie au reuşit să salveze în total 231 de persoane prinse sub clădirile dărâmate.

Vineri, un băiat în vârstă de 12 ani a fost scos în viaţă dintre dărâmături la peste 108 ore de la cutremur.

Atalay a declarat sâmbătă că operaţiunile de salvare în zonele afectate de cutremur se apropie de final, deoarece şansele de găsire a unor supravieţuitori devin infime.

"Echipele de intervenţie încă mai acţionează la patru clădiri prăbuşite din Ercis", oraşul cel mai grav afectat de seism, a spus el.

Cu toate acestea, până duminică la prânz autorităţile nu anunţaseră încă încheierea oficială a operaţiunilor de salvare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici