Dacian Cioloş ar putea fi întrebat la audieri despre neregulile în gestionarea fondurilor UE

Comisarul european nominalizat pentru portofoliul Agriculturii, Dacian Cioloş, ar putea fi întrebat în cadrul audierilor despre neregulile din gestionarea fondurilor europene în România în perioada în care a fost ministru al Agriculturii, relatează Irish Times în ediţia electronică.

38 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş ar putea fi întrebat la audieri despre neregulile în gestionarea fondurilor UE

Dacian Cioloş ar putea fi întrebat la audieri despre neregulile în gestionarea fondurilor UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii Comisiei Europene, conduse de Jose Manuel Barroso, urmează să fie interogaţi minuţios în următoarele zile de către europarlamentari în cadrul audierilor din comisiile de specialitate în vederea confirmării acestora în funcţie, acesta fiind un ultim obstacol înainte de preluarea atribuţiilor.

Audierile din comisiile Parlamentului European încep luni după-amiază la Bruxelles. Acestea reprezintă un test important pentru noua Comisie Europeană, deoacere parlamentarii europeni pot bloca numirea unui întreg Colegiu dacă ei consideră nepotrivită nominalizarea vreunui candidat.

În 2004, europarlamentarii l-au obligat pe Jose Manuel Barroso să facă modificări în componenţa Comisiei după ce au cerut retragerea candidatului nominalizat de Italia, Rocco Buttiglione, din cauza opiniilor sale despre homosexualitate.

Comisarul nominalizat pentru ocuparea portofoliului Agriculturii, Dacian Cioloş, va fi probabil întrebat în cadrul audierilor despre neregulile din gestionarea fondurilor europene în România în perioada în care a ocupat funcţia de ministru al Agriculturii. Candidatul danez pentru portofoliul Schimbărilor climatice, Connie Hedegaard, este pregătită pentru întrebările europarlamentarilor ecologişti privind slaba sa performanţă la prezidarea summitului de la Copenhaga.

Rumiana Jeleva, nominalizată de Bulgaria pentru ocuparea funcţiei de comisar pentru Ajutor internaţional, este considerată ca fiind "veriga cea mai slabă" din noua Comisie Europeană din cauza intereselor sale de afaceri, notează Irish Times.

Pe fondul neîncrederii persistente privind calităţile baronesei Catherine Ashton pentru ocuparea funcţiei de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, candidatul britanic va fi întrebat despre măsurile pe care le va lua pentru finalizarea structurii serviciului diplomatic al UE până în aprilie. "Există un anumit sentiment că nu deţine vreo calitate pentru a face toate aceste lucruri", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Partidului Popular European (EPP).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici