Dalai Lama, primit de Obama la Casa Albă - VIDEO

Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor aflat în exil, a declarat joi, într-o apariţie publică, după o întâlnire cu preşedintele american Barack Obama, că acesta şi-a exprimat "susţinerea".

37 afișări
Imaginea articolului Dalai Lama, primit de Obama la Casa Albă - VIDEO

Obama şi-a exprimat susţinerea faţă de cultura tibetană, la o întrevedere cu Dalai Lama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a declarat, la rândul său, că Obama şi-a exprimat "susţinerea fermă" faţă de cauza drepturilor omului şi a identităţii culturale şi religioase "unice" a Tibetului.

Lucru neobişnuit din partea unui vizitator de marcă, Dalai Lama a înaintat către exteriorul reşedinţei, în direcţia jurnaliştilor prezenţi, la finalul vizitei sale de 45 de minute, şi li s-a adresat în mod direct.

El a declarat că această cauză pe care o susţine este "dreaptă" şi "paşnică", declarându-se "foarte mulţumit" de întâlnirea cu Obama.

"Preşedintele şi-a exprimat susţinerea", a declarat el în faţa aripii de vest a Casei Albe, o luare de poziţie publică ce are toate şansele să provoace furia autorităţilor chineze, care s-au opus acestei întâlniri.

Obama "şi-a exprimat susţinerea puternică faţă de păstrarea identităţii religioase, culturale şi lingvistice, unice a Tibetului şi faţă de protejarea drepturilor omului pentru tibetani în cadrul Republicii Populare Chineze", a declarat, de asemenea, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs.

"Preşedintele a lăudat abordarea «căii de mijloc» a lui Dalai Lama, angajamentul său de a respecta non-violenţa şi de a continua dialogul cu Guvernul chinez", a spus purtătorul de cuvânt.

Obama a "insistat asupra faptului că el a încurajat cele două părţi să înceapă un dialog direct pentru soluţionarea diferendelor şi şi-a exprimat mulţumirea faţă de reluarea recentă a negocierilor" între autorităţile chineze şi emisarii lui Dalai Lama, a continuat Gibbs. El a adăugat că "preşedintele şi Dalai Lama sunt de acord asupra importanţei unei relaţii pozitive şi axată pe cooperarea între Statele Unite şi China".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici