Danemarca a eliminat restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari

Restricţiile impuse muncitorilor români şi bulgari au fost ridicate de Danemarca, Spania şi Grecia, dar numeroase ţări membre ale Uniunii Europene vor continua să le menţină pentru încă trei ani, relatează publicaţia electronică EUObserver.

29 afișări
Imaginea articolului Danemarca a eliminat restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari

Danemarca a eliminat restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari (Imagine: Mediafax Foto)

Grecia a devenit ultima dintre ţările membre UE "vechi" ce au înlăturat restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari, după Spania şi Danemarca, care au făcut acest lucru în decembrie.

Guvernul grec a ajuns la această decizie după evaluarea tuturor parametrilor. Cu această măsură, munca la negru va scădea în amploare (...)", a declarat secretarul general al Ministerului elen al Muncii, citat de agenţia BGNES.

La rândul său, Spania a emis un comunicat în care afirma că "moratoriul (impus muncitorilor români şi bulgari) a fost nedrept şi inutil".

Pe de altă parte însă, Marea Britanie, Germania, Austria, Luxemburg, Olanda şi Belgia au anunţat în ultimele săptămâni că nu vor elimina aceste restricţii în următorii trei ani, citând criza economică drept principal motiv.

Citeste si:

Spania a eliminat restricţiile pe piaţa muncii pentru români

Grecia a eliminat restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici