Danemarca a interzis prin lege zoofilia

Parlamentarii danezi au votat, cu 91 de voturi "pentru", 75 "împotrivă" şi cinci abţineri, incriminarea zoofiliei (act sexual cu un animal), ca parte a strategiei de combatere a turismului în scopul întreţinerii de relaţii sexuale cu animale, informează independent.co.uk.

1264 afișări
Imaginea articolului Danemarca a interzis prin lege zoofilia

Danemarca a interzis prin lege zoofilia (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Consiliul danez pentru etică privind animalele a făcut lobby pentru respingerea actului normativ, argumentând că legile aflate deja în vigoare, care permit zoofilia, cu excepţia cazurilor în care se poate dovedi că animalul a suferit în timpul actului sexual, ar fi fost suficiente.

"Legislaţia actuală nu protejează îndeajuns animalele. Este greu de dovedit că un animal suferă când o persoană întreţine relaţii sexuale cu el şi de aceea trebuie să apărăm animalul", a declarat Dan Jørgensen, ministrul danez din domeniul fermelor.

Un sondaj Gallup realizat în 2014 a arătat că 76% dintre danezi susţin interzicerea actelor sexuale cu animale, în condiţiile în care un raport guvernamental din 2011 a arătat că unul din cinci veterinari suspecta că un animal pe care l-au tratat a fost supus unor relaţii sexuale cu oameni.

Potrivit independent.co.uk, incriminarea zoofiliei în Danemarca face ca în Uniunea Europeană să mai rămână doar trei ţări, România, Ungaria şi Finlanda, în care nu există reglementări privind această practică sexuală sau legi care să o interzică în mod explicit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici