Danemarca ia o decize radicală privind acordarea cetăţeniei. Copiii islamiştilor, direct vizaţi

Autorităţile daneze au anunţat joi că au decis să nu mai acorde cetăţenie copiilor născuţi în străinătate din părinţi islamişti, potrivit France 24.

2963 afișări
Imaginea articolului Danemarca ia o decize radicală privind acordarea cetăţeniei. Copiii islamiştilor, direct vizaţi

Danemarca ia o decize radicală privind acordarea cetăţeniei. Copiii islamiştilor, direct vizaţi

Potrivit deciziei, copiii cetăţenilor danezi care au mers să lupte alături de grupări teroriste în Siria sau în alte regiuni nu vor mai primi automat cetăţenie daneză ca până în prezent. "Contrar regulilor actuale, copiii care se vor naşte în regiunile interzise danezilor nu vor mai primi automat cetăţenia daneză", a anunţat Ministerul pentru Imigraţie într-un comunicat.

"Având în vedere că părinţii lor au întors spatele Danemarcei, nu există niciun motiv ca aceşti copii să devină cetăţeni danezi", a declarat ministrul danez al Imigraţiei, Inger Stojberg.

Propunerea va trebui să primească şi votul Parlamentului. Până în acest moment nu a fost stabilită o dată exactă pentru dezbatere, dar analiştii se aşteaptă ca proiectul să fie aprobat.

Instanţele daneze au condamnat până în prezent 13 persoane care s-au alăturat sau au încercat să se alăture unei organizaţii teroriste. Astfel de fapte sunt ilegale în Danemarca începând cu anul 2016. Nouă dintre cele 13 persoane au rămas fără cetăţenie şi au fost expulzate, în timp ce pentru restul condamnaţilor nu s-a putut lua măsura retragerii naţionalităţii întrucât aceştia nu deţineau dublă cetăţenie.

Aproximativ 40 de islamişti de origine daneză se află în prezent în teritoriile din Siria care au fost sub controlul grupării teroriste Stat Islamic (ISIS), dintre care zece au fost deja capturaţi, potrivit autorităţilor de la Copenhaga. Numărul exact al copiilor danezi născuţi în acea zonă nu a fost încă stabilit.

 

 

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici