David Cameron anunţă noi măsuri pentru combaterea imigraţiei ilegale

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat joi o serie de măsuri pentru combaterea imigraţiei ilegale, în cadrul promisiunii sale de reducere a numărului imigranţilor la "zeci de mii" faţă de sute de mii în prezent, relatează Sky News, în pagina electronică.

194 afișări
Imaginea articolului David Cameron anunţă noi măsuri pentru combaterea imigraţiei ilegale

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul şi-a reiterat promisiunea în timpul unui discurs la Londra, după publicarea datelor Biroului Naţional de Statistică privind imigraţia în 2014, afirmând că va încerca să îşi atingă ţinta în pofida faptului că aceasta a fost depăşită în mod semnificativ.

"Lucrul care trebuie făcut este să oferim ceea ce crede populaţia din Marea Britanie că este corect şi ce cred eu că este corect, iar aceasta înseamnă controlarea în mod adecvat a imigraţiei", a declarat el. "Numărul celor care vin în ţara noastră a fost şi este prea mare", a continuat premierul, afirmând că datele arată "câtă muncă avem de făcut".

El a anunţat o serie de măsuri pentru combaterea imigraţiei ilegale, inclusiv confiscarea salariilor celor care lucrează ilegal şi deportarea persoanelor înainte de audierea apelului şi etichetarea celor care vor fi deportaţi. Acestea vor face parte din proiectul de lege privind imigraţia care va fi prezentat în discursul reginei de săptămâna viitoare.

"O ţară puternică nu este una care ridică podul ... ci este una care controlează imigraţia. Pentru că ai o imigraţie necontrolată, ai o presiune necontrolată asupra serviciilor publice", a explicat el.

"Imigraţia necontrolată ne poate afecta piaţa muncii şi poate împinge în jos salariile. Înseamnă prea multe persoane care intră în Marea Britanie legal dar care rămân ilegal în ţară. Britanicii vor ca aceste lucruri să fie rezolvate", a continuat premierul.

Cu toate acestea, măsurile nu vor avea impact asupra cifrelor nete ale imigraţiei pentru că Guvernul admite că nu ştie câte persoane trăiesc ilegal în Marea Britanie. Cele mai noi date privind imigraţia ilegală vin dintr-un studiu comandat de primarul Londrei Boris Johnson, atunci când acesta a luat în calcul amnistia pentru imigranţii ilegali. Raportul realizat de London School of Economics a estimat că există între 400.000 şi 900.000 de persoane care trăiesc ilegal în Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici