David Cameron: Ieşirea Marii Britanii din UE ar genera riscuri economice şi de securitate

Eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar genera riscuri pentru economia şi securitatea ţării, a avertizat premierul David Cameron.

4966 afișări
Imaginea articolului David Cameron: Ieşirea Marii Britanii din UE ar genera riscuri economice şi de securitate

David Cameron: Ieşirea Marii Britanii din UE ar genera riscuri economice şi de securitate (Imagine: AP/ Mediafax Foto)

"Ieşirea din Uniunea Europeană ar ameninţa securitatea economică şi naţională", a reiterat David Cameron, conform ziarului Le Figaro.

Premierul conservator a îndemnat cetăţenii să voteze în favoarea rămânerii ţării în Uniunea Europeană cu ocazia referendumului din 23 iunie.

"Cei care pledează pentru ieşirea din UE nu pot oferi decât riscuri, un salt în necunoscut", a subliniat Cameron.

Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord, vineri seară, privind termenii menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, documentul conţinând o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale ale angajaţilor comunitari străini, în anumite condiţii.

David Cameron, aflat la originea iniţiativei de reconfigurare a relaţiei Marii Britanii cu UE, a declarat că a obţinut un "statut special" al ţării în cadrul Blocului comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici