David Cameron, în ultimul discurs ţinut în Parlament în calitate de premier: Londra vrea menţinerea drepturilor cetăţenilor UE - VIDEO

Guvernul conservator al Marii Britanii va depune eforturi pentru a oferi cât mai multe drepturi cetăţenilor UE care vor rămâne în Marea Britanie, dar decizia va fi luată în funcţie de situaţia cetăţenilor britanici în spaţiul comunitar, afirmă premierul David Cameron.

1745 afișări
Imaginea articolului David Cameron, în ultimul discurs ţinut în Parlament în calitate de premier: Londra vrea menţinerea drepturilor cetăţenilor UE - VIDEO

David Cameron: Londra vrea menţinerea drepturilor cetăţenilor UE aflaţi în Marea Britanie. Totul va fi negociat

Întrebat de un parlamentar în cursul ultimei prezenţe în Parlament dacă cetăţenii europeni riscă să fie deportaţi sau să li se retragă permisele de rezidenţă în Marea Britanie, David Cameron a răspuns: "Nu există niciun risc să se întâmple aceste lucruri".

"Depunem eforturi pentru a oferi garanţii că drepturile cetăţenilor UE din Marea Britanie vor fi respectate, ale tuturor celor care au venit aici", a explicat premierul demisionar britanic, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Singura situaţie în care aş vedea ca viitorul guvern să suspende aceste garanţii ar fi dacă drepturile cetăţenilor britanici din ţări europene nu ar fi respectate. Cred că este important să avem reciprocitate", a subliniat Cameron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici