David Cameron îndeamnă serviciile de securitate să fie vigilente după atacurile din Franţa

Premierul britanic, David Cameron, a cerut serviciilor de securitate să tragă învăţăminte de pe urma atacurilor teroriste din Franţa pentru a evita incidente similare în Marea Britanie.

158 afișări
Imaginea articolului David Cameron îndeamnă serviciile de securitate să fie vigilente după atacurile din Franţa

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cameron a reiterat că este esenţial să fie suplimentate posibilităţile juridice de interceptare a conversaţiilor între suspecţi.

"Prima sarcină a oricărui guvern este apărarea ţării şi a locuitorilor", a afirmat David Cameron.

"Raidurile de acest fel, cum a fost la Mumbay în 2008, erau considerate şi continuă să fie considerate un scenariu cărora serviciile noastre de securitate trebuie să îi facă faţă", a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic.

"Trebuie să analizăm evenimentele din Franţa şi să vedem ce învăţăminte pot fi trase şi dacă pot fi luate măsuri suplimentare pentru reducerea riscului terorist în Marea Britanie", a declarat şi directorul Scotland Yard, Bernard Hogan-Howe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici