David Cameron, îngrijorat de cazul celor trei eleve britanice care încearcă să ajungă în Siria

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a exprimat "îngrijorare" în legătură cu situaţia celor trei eleve britanice care se îndreaptă spre Siria pentru a se alătura organizaţiei teroriste Stat Islamic.

559 afișări
Imaginea articolului David Cameron, îngrijorat de cazul celor trei eleve britanice care încearcă să ajungă în Siria

David Cameron, îngrijorat de cazul celor trei eleve britanice care încearcă să ajungă în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o situaţie extrem de îngrijorătoare; autorităţile vor face totul pentru a le ajuta pe aceste fete. Însă acest caz ne demonstrează că lupta împotriva terorismului islamist nu trebuie să fie purtată doar de poliţie şi de autorităţile vamale. Este necesar ca fiecare şcoală, fiecare universitate, fiecare liceu, fiecare comunitate să admită că au roluri de jucat. Avem sarcina de a opri aceşti oameni să aibă minţile otrăvite de acest înspăimântător cult al morţii", a spus Cameron, potrivit BBC, referindu-se la propaganda organizaţiei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant).

Autorităţile britanice caută trei eleve de 15 şi 16 ani care au fugit în Turcia cu scopul de a ajunge în Siria, unde ar urma să devină membre ale grupului terorist Stat Islamic. Shamima Begum (în vârstă de 15 ani), Kadiza Sultana (16 ani) şi încă o adolescentă de 15 ani al cărei nume nu a fost dezvăluit au plecat în Turcia vineri, la bordul unui avion decolat de la aeroportul londonez Gatwick. Cele trei eleve sunt colege de liceu şi există indicii că ar vrea să devină membre ale grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Siria.

Poliţia metropolitană londoneză a lansat un apel pentru găsirea adolescentelor. "Cele trei fete vor fi extrem de vulnerabile şi se vor afla în mare pericol dacă vor ajunge în Siria", a declarat Richard Walton, un oficial din cadrul Scotland Yard. Familiile celor trei tinere au precizat că sunt dispărute de acasă de marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici